TOP

Familiebedrijf Smeets Loopcomfort komt na bijna 120 jaar in nieuwe handen

Na 117 jaar en vier generaties is Smeets Loopcomfort in Sittard familiebedrijf-af. Eigenaren Thijs Smeets en Edith König hebben geen opvolging binnen de familie en vonden een geschikte overnamekandidaat in de RondOm Lopen Groep, waarmee ze al jaren samenwerken.

Beeld: Alisia Velings

Eigenaren Thijs Smeets en Edith König noemen de verkoop een ‘bijzondere en emotionele beslissing’. “We hebben er goed over nagedacht”, stellen ze in een aankondiging. “Nu duidelijk is dat de opvolging op korte termijn niet uit de familie komt, gooien we het roer om.” Smeets Loopcomfort gaat op in de RondOm Lopen Groep, een (voet)zorgorganisatie met meer dan 300 praktijklocaties in Nederland. Alle medewerkers gaan mee in de overname. Voor klanten van het bedrijf verandert er weinig: het team blijft onveranderd en gemaakte afspraken blijven staan.

Dezelfde missie

De RondOm Lopen Groep kondigde eerder aan te willen uitbreiden met orthopedie. De overname van Smeets Loopcomfort, een multidisciplinair kenniscentrum met schoenen, pro- en orthesen, loophulpmiddelen en medische diensten onder één dak, past perfect binnen die strategie. Andersom was RondOm Lopen ook voor Smeets en König de beste kandidaat. “We werken al sinds 2018 intensief samen en streven dezelfde missie na: zoveel mogelijk mensen helpen om zo lang mogelijk goed te kunnen lopen”, zeggen ze. “Met deze toonaangevende opvolger wordt de medische hulpmiddelenzorg goed overgedragen en is de continuïteit van de onderneming gewaarborgd.”

100% Nederlandse productie

Smeets Loopcomfort, opgericht in 1906, was één van de laatste orthopedische familiebedrijven van Nederland. Daarvoor werd de onderneming bij de viering van het 100-jarig bestaan in 2006 bekroond met het predicaat Hofleverancier. Het hoofdkantoor en expertisecentrum, inclusief schoenenwinkel, zijn gevestigd in Sittard. In totaal zijn er zestien locaties, verspreid over Zuid-Nederland.

Smeets en König waren de vierde generatie in het familiebedrijf. Ze delen de visie met de RondOm Lopen Groep om specialistische vakkennis in eigen land te houden. Alle medische en orthopedische hulpmiddelen worden dan ook op de eigen productielocatie in Sittard gemaakt.  

Op de foto, v.l.n.r.: Edith König en Thijs Smeets van Smeets loopcomfort naast Ellen Nuijten en Marly van Gestel van de RondOm Lopen Groep.