TOP

Vans en A BATHING APE® onthullen nieuwe samenwerking

Skateboardmerk Vans heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met A BATHING APE® (BAPE®), het iconische Japanse streetwearmerk. Deze samenwerking combineert de tijdloze stijlen van Vans' Zuid-Californische roots met de unieke esthetiek van Harajuku van BAPE®.

Beeld: Vans

Vans, het vooraanstaande skateboardmerk, heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met A BATHING APE® (BAPE®), het iconische Japanse streetwearmerk. Deze samenwerking combineert de tijdloze stijlen van Vans’ Zuid-Californische roots met de unieke esthetiek van Harajuku van BAPE®.

De nieuwe collectie Vans x BAPE® brengt een vernieuwde versie van twee klassieke Vans-schoenen – de Old Skool™ en de Sk8-Mid. Elk item in deze collectie mixt de kenmerkende graphics van BAPE® met de traditie van Vans. De Old Skool™ is versierd met BAPE®’s beroemde camouflageprint in verschillende kleuren op de panelen en een rubberen ontwerp van BAPE®’s herkenbare Haai-symbool op de voorkant. De Sk8-Mid toont het groene camouflagepatroon op het canvas, terwijl beide schoenmodellen Vans’ klassieke Sidestripe™ opnieuw vormgeven door het te combineren met BAPE®’s STA-logo.

Met gedeelde wortels in de street culture en het streven naar non-conformisme, eert de collectie streetwear trends uit de jaren ’90. De Vans x BAPE® samenwerking is vanaf 26 juli exclusief verkrijgbaar via de Vans website en vanaf 27 juli 2024 bij BAPE® winkels.