TOP

Glerups introduceert zijn eerste veterschoen: Langdal

Het Deense merk Glerups, wereldwijd bekend om zijn pantoffels van natuurlijke wol, lanceert met trots zijn allereerste veterschoen: de Langdal.

Beeld: Glerups

Na meer dan 30 jaar ontwikkeling in Deens design brengt Glerups nu een schoen op de markt die het hele jaar door gedragen kan worden, met natuurlijk comfort als belangrijkste uitgangspunt. De Langdal is gemaakt van duurzame materialen, waaronder 100% pure wol, chroomvrij leer, biologisch katoenen veters en een buitenzool van natuurlijk rubber. Bovendien zijn de binnen- en tussenzolen vervaardigd van kokosvezels, een restproduct uit de voedingsindustrie, als onderdeel van Glerups’ Project Zero Waste-initiatief.

Volgens Nanny Glerup, oprichter van het merk, was het altijd hun droom om een natuurlijke schoen te maken. De nieuwe veterschoen is vernoemd naar Langdal, het natuurgebied rondom de boerderij waar de eerste Gotlandschapen werden grootgebracht. Nanny Glerup zegt blij te zijn dat dit doel nu is bereikt en dat de Langdal de eerste stap is in de ontwikkeling van een natuurlijke schoenencollectie. Glerups werkt nauw samen met boeren uit Denemarken en Nieuw-Zeeland, van wie ze hoogwaardige wol betrekken die voldoet aan strenge eisen op het gebied van dierenwelzijn en kwaliteit. Elke stap van het productieproces is volledig traceerbaar, aldus Allan Timm, Directeur Sales & Marketing bij Glerups. De productie vindt plaats in de eigen fabriek van het merk in Polen, waar elk paar schoenen met respect voor natuur, mens en dier wordt ontwikkeld. De Langdal is verkrijgbaar in zes kleuren, waaronder Charcoal, Grey en Light Green, en in maten van EU 35-42 voor dames en EU 41-48 voor heren.