TOP

800 exposanten op GDS en 310 op Global Shoes

Van 13 tot 15 maart presenteren 800 exposanten uit 29 landen hun nieuwe collecties op de 107de GDS in Düsseldorf; het exclusieve White Cubes is al enige tijd geheel volgeboekt.

Dat is weliswaar 3% minder dan vorige keer, maar, zo zegt de organisatie, als je naar de huidige economische situatie kijkt is dat een hele goede score. “Het jaar 2009 zal voor velen uit onze branche niet gemakkelijk worden”, zegt Ralph Rieker, voorzitter van de Duitse schoenfabrikanten-federatie HDS. “We hebben juist vandaag ideeën en nieuwe concepten nodig. En informatie-uitwisseling tussen producenten en handelaren. Dat alles vind je op een beurs als de GDS.”

Inmiddels heeft de GDS-organisatie de structuur van de segmentenindeling verder verfijnd. En verder is er een uitgebreid programma rondom de beurs georganiseerd om allerlei ontwikkelingen, o.a. op modegebied, te communiceren en er een dialoog over aan te gaan.

Global Shoes (met 310 exposanten) loopt – op verzoek van de deelnemende exposanten – weer geheel parallel aan de GDS. In totaal zijn er 1110 exposanten uit 38 landen met 1870 collecties schoenen en tassen aanwezig.