TOP

Architect Frank Gehry tekent schoenen voor J.M. Weston

Ontwerper van het Guggenheimmuseum in Bilbao, de architect Frank Gehry, is een van de vijf topontwerpers die door het Franse luxeschoenenmerk J.M. Weston is gevraagd om nieuwe schoenen te ontwerpen.

Daarmee treedt de Canadees in de voetsporen van architecte Zaha Hadid, die eerder schoenen ontwierp voor de merken Melissa en Lacoste.
Gehry was naar eigen zeggen vooral blij dat hij eens iets kon ontwerpen dat aanzienlijk sneller gerealiseerd kon worden dan een gebouw. Samen met zijn zoon Alejandro tekende hij twee paar booties op basis van een hedendaagse molière. Het ene model is zwart en versierd met vier leren knoopjes, het andere tweekleurig en geïnspireerd op de balmoral, een schoen die de laarzenmaker van koningin Victoria in de negentiende eeuw creëerde voor prins Albert. De balmoral was bedoeld voor de vakanties die het koninklijke koppel doorbracht in het kasteel van Balmoral in Schotland. De schoenen zijn uitsluitend verkrijgbaar op bestelling bij J.M. Weston, dat in België twee vestigingen heeft, te weten Gentleman. Schuttershofstraat 18, in Antwerpen en Louizalaan 52 in Brussel. Kosten per paar: 1400 euro.

 

Bron: Knack.be