TOP

Bagshoes toont schoenen en tassen van ArtEZ-studenten

Tijdens de tentoonstelling Bagshoes zijn bijzondere schoenen en tassen te zien. Studenten van de opleiding Productdesign aan de ArtEZ academie in Arnhem tonen van van 1 april tot en met 24 juni 2010 hun recente werk.

De ontwerpers van deze nieuwe lichting laten hun commerciële invulling van het tassen- en schoenenontwerpvak zien, maar ook worden persoonlijke, eigenzinnige en artistieke ontwerpen geshowd. Schoenen en tassen van onder andere Maria Hees (zie foto), Vivian Hoogendoorn (zie foto), Juultje Meerdink (zie foto), Maartje Halink en Rosanne Bergsma zijn bij Bagshoes te zien.

De opleiding Productdesign van ArtEZ heeft al veel ontwerpers van tassen en schoenen voortgebracht. Zo hebben Maria Heen, Marijke Bruggink en Marlie Witteveen (bekend onder de naam Lola Pagola), Hester Vlamings en Lillian Sanderson deze opleiding gevolgd. Veel afgestudeerden van deze opleiding begonnen voor zichzelf, anderen kregen een baan bij merken als Nike en Viktor en Rolf.

De tentoonstelling is te zien in Spoorzicht kunst & design. Adres: Nieuwe Stationsstraat 20, Arnhem. Geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur.