TOP

Bart Persoons’ Teenschoenen in Nederlands Leder en Schoenen Museum

Het Nederlands Leder en Schoenen Museum presenteert vanaf 19 maart 2010 een mini-expositie rondom de Teenschoenen van Bart Persoons.

De Vlaming Bart Persoons is erkend tenenlezer en gefascineerd door de complexe structuur en unieke vorm van tenen. Volgens Persoons schuilt achter iemands tenen een verhaal over persoonlijkheid, gedrag en sterke en zwakke eigenschappen.

Ziel
Dit verhaal probeert hij te vertalen in foto’s, schilderijen en dus ook op schoenen. Persoons schildert de tenen van zijn vrouwelijke modellen op de buitenkant van hun schoenen, waarmee zij volgens hem niet alleen hun tenen maar ook hun ziel blootleggen.

Zelf ziet hij zijn teenschoenen als individuele kunstobjecten die de functionaliteit van de schoen verdringen en laten zien dat de draagster niet bang is om te tonen wie ze is: een vrouw die open staat voor nieuwe, creatieve, gedurfde modeconcepten.

Miss België
In de mini-expositie, die vier vitrines beslaat, is onder andere schoeisel te zien van United Nude en Noë, maar ook de teenschoenen van Tatiana Silva, Miss België 2005. De Teenschoenen zijn van 19 maart t/m 13 juni 2010 te zien in het Nederlands Leder en Schoenen Museum.