TOP

Bear & Mees lanceert sandaal van appelleer, kurk en autoband

Het kinderschoenenmerk Bear & Mees brengt dit voorjaar een sandaal uit waarbij ze nog verder inzetten op sustainability.

Vorig jaar debuteerde het Nederlandse kinderschoenenmerk Bear & Mees met een schoenencollectie gemaakt van gerecyclede petflessen, organisch katoen en diervriendelijk en ecologisch microfiber. Dit voorjaar gaat het merk nog een stapje verder; Bear & Mees lanceert namelijk een sandaaltje van appelleer, kurk en oude autoband.

Appelleer

De bovenkant van de sandaal is gemaakt van appelleer. Appelleer is het resultaat van een uiterst innovatief proces, waarbij het leer wordt gemaakt uit de pulp van gefermenteerde appelschillen met als resultaat een hoogstaand en kwalitatief vegan-leer.

Kurk

Het voetbed is gemaakt van Portugees kurk. De teelt van kurk komt van de kurkeik, waarbij geen pesticiden of kunstmest wordt gebruikt. Het proces tot het eindproduct is geheel zonder toevoeging van schadelijke stoffen.

Autoband

Initiatiefnemer Ellen Rijntjes kwam op het idee om oude autobanden te gebruiken tijdens een reis in Kenia waarbij ze in aanraking kwam met de Masai. Dit is een Keniaanse stam die als een van de weinige op geheel traditionele wijze leven. Naast de prachtige kleurrijke gewaden die ze dragen, gebruiken zij oude autobanden als schoeisel.

De sandalen zijn vanaf april 2020 verkrijgbaar voor €49,- in verschillende kleuren op www.bearmees.com in de maten 24 t/m 33.

Inspireren

Meer weten over Bear & Mees? In Schoenvisie 2, die op 21 februari uitkomt, leer je het label en de oprichter Ellen Rijntjes beter kennen: “Naast informeren willen we kinderen ook inspireren en activeren om zelf iets voor de planeet te doen. En wie kan dat beter dan de grootste dierenvriend van Nederland?” Nog geen abonnee? Bekijk de opties.