TOP

Brabanders en Limburgers opgelicht met Ugg-laarzen

In Brabant en Limburg zijn afgelopen week honderden mensen opgelicht. Zij bestelden Ugg's via het internet en maakten het geld over. Maar de laarzen hebben zij niet ontvangen.

De laarzen van Ugg werden op de website aangeboden voor 100 euro, de helft van de winkelprijs. Nadat de klanten het geld hadden overgemaakt naar een Belgisch rekeningnummer, hoorden zij niets meer. Na een aantal dagen bleek de website verdwenen te zijn en waren de slachtoffers hun geld kwijt.

Volgens De Telegraaf zouden zeker 1700 mensen opgelicht zijn en zouden de oplichters er vandoor zijn gegaan met meer dan 170.000 euro.

“Betrouwbaar”
In verschillende huis-aan-huis-bladen stond de advertentie met de goedkope Ugg-laarzen. Een slachtoffer vertelt aan De Telegraaf dat de website betrouwbaar overkwam. Ze kreeg een reactie op haar email en had gebeld met het bedrijf voor ze de bestelling plaatste. Maar toen zij eenmaal 100 euro had gestort, hoorde ze niks meer.

Veel slachtoffers hebben inmiddels aangifte van oplichting gedaan. De Nederlandse politie is in samenwerking met de Belgische collega’s een onderzoek gestart.