TOP

Braziliaans Havaianas opent Europees kantoor in Madrid

Op modebeurs Who's Next in Parijs maakte Alpargatas, het Braziliaanse moederbedrijf van de gewilde Havaianas teenslippertjes en sandaaltjes, bekend dat het een Europees kantoor gaat openen.

Dat Europese kantoor staat in Madrid en opent na precies 101 jaar na de oprichting van  Alpargatas in Sao Paulo zijn deuren. Reden is het verder stimuleren van de groei van Havaianas in Europa, waarbij Alpargatas vooral potentie ziet in Frankrijk.

Verder wil het bedrijf gaan bewerkstelligen dat Havaianas ook buiten het zomerseizoen verkocht gaat worden. Aan het hoofd van Alpargatas/Havaianas Europa in Madrid staat Eno Polo, voorheen werkzaam bij Nike.  

Europese marketingstrategie
Hervé Pinot, vroegere general manager van K-Swiss Frankrijk, neemt de Franse markt voor zijn rekening. Voor de marketing is Thomas Farbe aangetrokken. De geschiedenis van Havaianas gaat een belangrijke rol spelen in de Europese marketingstrategie.

Door het verhaal van de van origine armeluis slipper veelvuldig voor het voetlicht te brengen hoopt het bedrijf de belangstelling van de consument van de Made in Brasil-producten op te wekken.

Eén van de grootste 
Alpargatas is één van de grootste schoenenfabrikanten van Brazilië. Het bedrijf werd opgericht in 1907 in Sao Paulo.

Havaianas, het meest bekende merk van Alpargatas, kwam in 1962 op de markt. Tot op heden worden deze en alle andere Alpargatas-merken in Brazilië geproduceerd. In 2007 maakten de 12.000 medewerkers in totaal 184 miljoen paar schoenen voor verkoop naar 80 landen. Omzet in 2007: 857 miljoen euro.