TOP

Bread & Butter definitief naar Berlijn Tempelhof

Het was eigenlijk al duidelijk, maar nu is het officieel: de volgende editie van de Bread & Butter zal plaatsvinden op het historische Berlijnse vliegveld Tempelhof.

“Het vliegveld Berlin-Tempelhof is een architectonisch juweel, een locatie met historische betekenis en wereldwijd bekend”,  zegt Bread & Butter directeur Karl Heinz Müller in een persverklaring. “We zijn heel trots dat we hier in de toekomst de beurs kunnen organiseren.”

De organisatie van Bread & Butter is blij met de betrokkenheid van de Berlijnse senaat en de burgemeester Klaus Wowereit, die de terugkeer van de beurs de afgelopen maanden heeft gesteund. Müller: “We hebben nooit getwijfeld aan Berlijn als locatie, integendeel. We hebben ons hoofdkantoor altijd in Berlijn gehouden, zelfs na de verhuizing naar Barcelona. Het vliegveld was al een tijd een optie voor ons, maar was toen niet beschikbaar. Nu het wel beschikbaar is, kunnen we terugkeren naar huis.”

Als reactie op het vertrek van Bread & Butter heeft Barcelona een nieuw mode-evenement aangekondigd dat Barcelona Fashion Place zal gaan heten. Het initiatief wordt georganiseerd door de stad Barcelona, de regio Catalonië en de Spaanse Kamer van Koophandel. Antoni Garrell, hoofd van een gerenommeerde designopleiding, wordt in een Spaanse krant genoemd als nieuwe directeur van het evenement.

De eerstvolgende editie van Bread & Butter Berlijn wordt van 1-3 juli 2009 gehouden.