TOP

Consumentenbeurs Sieraad naar Westergasfabriek

Sieraad, de consumentenbeurs voor sieraden en accessoires, is verhuisd. De eerstvolgende editie van de beurs, die van 6 tot en met 9 november aanstaande plaatsvindt, wordt gehouden in de Westergasfabriek in Amsterdam.

De Rai, waar de vorige 6 afleveringen van Sieraad werden gehouden, voldeed niet langer, vanwege het ontbreken van sfeer en uitstraling, passend bij een dagje uit. Net als vorig jaar is er aan de beurs ook een ontwerpwedstrijd verbonden. Dit keer is het thema ‘Intimiteit’, waarbij aan sieraadkunstenaars gevraagd werd ‘betekenisdragers van weleer’ nieuw vorm te geven.

De ontwerpen van 60 genomineerden worden samengebracht in de expositie ‘The New Traditional Jewellery: symbols of intimacy’ in het Gashouder-gebouw op het terrein van de Westergasfabriek. Nieuw dit jaar is ‘Talent op weg’, een tentoonstelling van jonge sieraadvormgevers die gedurende de afgelopen twee jaar een opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam hebben afgerond en bezig zijn een bestaan als zelfstandig vormgever/designer op te bouwen. Deze presentatie wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Verder geven accessoireontwerpster Elvira Vroomen en tassenontwerpster Cindy Jeurissen een presentatie over design en modeontwerpers met de titel ‘Collections on location’. Behalve een groot aantal Nederlandse ontwerpers zullen op de beurs ook ontwerpers aanwezig zijn uit onder meer Duitsland, Polen, Engeland, Ierland, Oostenrijk, Spanje, Italië en Finland.

Meer informatie: http://www.sieraadartfair.com