TOP

Crocs Inc. benoemt tweede CEO in jaar

Het Amerikaanse schoenenbedrijf Crocs Inc. heeft John McCarvel benoemt tot de nieuwe CEO van het bedrijf. John Duerden, de huidige CEO sinds maart vorig jaar, treedt terug uit het schoenenbedrijf.

McCarvel werkte sinds 2004 als adviseur voor Crocs Inc. en in 2007 richtte hij zich ook op de wereldwijde activiteiten van het merk. Richard Sharp, voorzitter van Crocs, legt in een verklaring uit: “In 2009 hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt op onze marktpositie en op onze financiële positie. John Duerden heeft hier mede voor gezorgd. Ook hebben we onze schuld verminderd en is onze kapitaalstructuur verbeterd.”

Het bedrijf wil nu de volgende fase in gaan, waar de nadruk ook steeds meer gaat liggen op de internationale markt. Daar past McCarvel volgens het bedrijf beter bij, omdat hij een belangrijke rol speelde tijdens de ontwikkeling en uitvoering van Crocs.

Nog steeds daling verkoop
Ook meldde Crocs Inc. over het vierde kwartaal nog steeds een daling van de verkoop, al is deze al minder sterk dan het jaar ervoor. Zo meldt het bedrijf een verlies van 11,5 miljoen dollar. Dit was vorig jaar in hetzelfde kwartaal nog 34,7 miljoen dollar. De omzet is wel gestegen: was het vorig jaar 126,1 miljoen dollar, nu is dat 136 miljoen dollar.

“Afgelopen jaar werd gekenmerkt door operationele veranderingen binnen het bedrijf, die hebben geholpen om Crocs Inc. te stabiliseren,” zegt Duerden in een persverklaring. “In de toekomst blijven we ons richten op innovatief schoeisel.”

Het bedrijf verwacht een omzet van 155 miljoen dollar voor het eerste kwartaal, met een break-even resultaat.