TOP

Crocs reageert op faillisementsberichten

Met een uiterst positief persbericht reageert de Nederlandse tak van Crocs op het slechte nieuws van de afgelopen weken. Het bedrijf is bijna failliet, maar in de Benelux draait alles nog prima.

Het Amerikaanse bedrijf uit Colorado maakte onlangs haar jaarcijfers bekend. In 2008 ging de omzet sterk achteruit en had Crocs een verlies van € 232 miljoen. Daarnaast heeft het merk hoge schulden, voor 2 april moet Crocs ruim € 27 miljoen herfinancieren. Zelfs accountantskantoor Deloitte & Touch ziet het somber in. In hun laatste rapport over de firma laten zij weten ernstig te twijfelen aan de overleving van Crocs, tenzij het bedrijf de kosten sterk naar beneden weet te brengen.
Volgens directeur Benelux Lucas van Zandvoort gaat het in Nederland en België wel goed. In een persbericht zegt hij dat de omzet in de eerste twee maanden van 2008 is toegenomen. “Het gaat inderdaad nog beter dan we al verwachten. Waarschijnlijk ziet de consument in tijden van economische onzekerheid Crocs als een ontzettend comfortabele en trendy schoen voor een aantrekkelijke prijs.”

De tien Crocs winkels in de Benelux laten over de eerste twee maanden van dit jaar volgens Van Zandvoort een behoorlijke omzetstijging zien. Crocs Benelux gaat in 2009 door met het openen van nieuwe vestigingen. Het doel is om aan het eind van dit jaar vijftien Crocs Stores te hebben in de Benelux. Dit voorjaar nog opent een tweede Crocs Store haar deuren in Amsterdam aan De Nieuwendijk. In België, waar al Crocs Stores zijn in Antwerpen en Brugge zijn, opent binnenkort Crocs een derde vestiging in Brussel.