TOP

Diefstal kost jaarlijks wereldwijd 71,2 miljard euro

Elke Nederlander wordt jaarlijks extra belast met 74,54 euro door diefstal. Dat is meer dan een kwart boven het wereldwijde gemiddelde van 52,26 euro. Derving kost detailhandel en consumenten jaarlijks wereldwijd 71,2 miljard euro!

De Global Retail Theft Barometer (diefstalbarometer), de grootste wereldwijde studie naar winkeldiefstal en derving in de retailsector, onthult dat de Europese daling van de afgelopen jaren definitief voorbij is. Hoewel de derving op omzet in 2008 wereldwijd met 1,5% (van 1,36% naar 1,34%) ten opzichte van 2007 daalde, steeg de derving in Europa voor het tweede jaar op rij met respectievelijk 1,6% en 0,8%.

Deze cijfers zullen, gezien het huidige economische klimaat, de komende jaren waarschijnlijk niet dalen. Investeringen in beveiliging en preventie zullen een grote rol spelen om het margeverlies door derving in de retailsector te beperken en de kosten die Nederlandse burgers als gevolg hiervan jaarlijks moeten dragen terug te dringen. Want uiteindelijk betaalt de consument die rekening.