TOP

Dune benoemt Nigel Darwin tot nieuwe CEO

Nigel Darwin is de nieuwe CEO van de Dune Group, bekend van schoenenmerk Dune London. Hij volgt Daniel Rubin op, die de afgelopen twee jaar de leiding had en aanblijft als voorzitter. Aan Darwin nu de taak om de ambitieuze groeiplannen te realiseren.

Beeld: Dune London

Nigel Darwin heeft ruime ervaring in de mode- en schoonheidsbranche. Voordat hij in september bij de Dune Group aan de slag ging, was hij vier jaar CEO van kappersketen Toni&Guy. Tussen 2012 en 2016 was hij president voor Europa bij het internationale mode- en lederwarenlabel Coach.

Ambitieuze groeiplannen

Oprichter en eigenaar Daniel Rubin heeft alle vertrouwen in zijn opvolger. “Ik kijk ernaar uit dat Nigel zich bij ons voegt in deze spannende tijd voor het bedrijf. Hij brengt een schat aan ervaring mee in het runnen van consumentgerichte bedrijven”, zegt hij in Retailgazette. “Hij zal een sleutelrol spelen bij het realiseren van onze ambitieuze groeiplannen, zowel in het Verenigd Koninkrijk als internationaal.”

Sinds 1992

Dune London bestaat sinds 1992 toen Daniel Rubin zich ten doel stelde om zowel betaalbare als luxueuze schoenen en accessoires te gaan maken. Hij opende een winkel aan het Londense Oxford Street en inmiddels wordt het merk in zo’n vijftien winkels in Groot-Brittannië verkocht. Dune London maakt vooral mannen- en vrouwenschoenen die inmiddels in verschillende webshops en bij zo’n 350 fysieke verkooppunten over de hele wereld verkrijgbaar zijn.