TOP

Eén op drie Britse vrouwen neemt extra paar schoenen mee

Eén op de drie Britse vrouwen neemt een extra paar platte schoenen in hun handtas mee als zij uitgaan. Dat is een simpele oplossing voor hun pijnlijke voeten, zo blijkt uit een onderzoek onder zo'n 2.000 vrouwen, in opdracht van de specialist in comfortschoenen Hotter Shoes.

Van de ondervraagde vrouwen heeft 81 procent zere voeten door het dragen van hoge hakken tijdens een avondje uit. Bijna de helft van de vrouwen geeft aan dat ze op weg naar een afspraak met vrienden comfortabele schoenen dragen, die ze op het laatste moment vervangen door stiletto’s.

Blaren
Verder gaf 84 procent van de vrouwen aan, dat ze ondanks hun pijnlijke voeten het liefst stiletto’s dragen tijdens een avondje uit. Slechts één op de tien dames zegt een comfortabel paar hoge hakken te bezitten. En één op de drie zegt dat ze al na één uur pijnlijke voeten hebben. Ook neemt 60 procent altijd pleisters mee omdat ze blaren verwachten.

Oncomfortabele hakken
Voor meer dan de helft van de hakkendraagsters eindigt hun avondje uit soms op blote voeten, omdat ze niet meer kunnen lopen op hun oncomfortabele hakken. Daarnaast zegt één op de drie ondervraagden dat ze naar hun werk gaan op platte schoenen, maar die onmiddellijk door hakken vervangen als ze aankomen.