TOP

Eerste Rockport schoenenwinkel in Duitsland geopend

Het Amerikaanse schoenenmerk Rockport heeft haar eerste conceptstore in Duitsland geopend in het Elbe-Einkaufszentrum in Hamburg. De opening van de winkel is onderdeel van de samenwerking met Ludwig Görtz GmbH, die sinds maart dit jaar de exclusieve verkoop van Rockport op zich nam aan shop-in-shops en via www.goertz.de/rockport. Later deze herfst zal een tweede Rockport winkel geopend worden in Hamburg

“We werken nauw samen met Rockport en hebben een plan ontwikkeld dat voor beide partijen gunstig is,” vertelt Christoph von Guionneau, voorzitter van bestuur van Ludwig Görtz GmbH. “Het succes van onze benadering is goed terug te zien via de shop-in-shops voor Rockport de afgelopen maanden. De opening van de eerste Rockport winkel in Duitsland geeft aan dat we de samenwerking zullen voortzetten en zo nemen we verantwoordelijkheid voor alle distributieprocessen.”

Rockport Hamburg
De opening van de Rockport winkel in het Elbe-Einkaufszentrum valt precies samen met de grote renovatie en uitbreiding van het winkelcentrum. In de Rockport winkel zijn nu 220 verschillende stijlen te vinden van de nieuwe herfst/winter collectie. Pumps, ballerina’s, laarzen en enkellaarsjes voor vrouwen en Oxfords en laarzen voor mannen. Daarnaast is er een selectie van accessoires als riemen en tassen te vinden. De inrichting van de eerste Rockport winkel in Duitsland is gebaseerd op een concept dat in 2009 werd geïntroduceerd in Rockport winkels over de hele wereld. De voorraden worden niet opgeslagen in een magazijn achter of boven de winkel, maar in de winkel zelf. “Dit verbetert de winkelervaring voor de klant,” aldus Tobias Reiss-Schmidt, hoofd internationale verkoop bij Rockport.