TOP

Europese schoenenbranche in Barcelona bijeen over bronbeveiliging

Meer dan 200 miljoen paar schoenen worden jaarlijks in Europa beveiligd via elektronische artikelbeveiliging. Vorige week vond in Barcelona de eerste Europese themameeting plaats van fabrikanten en leveranciers binnen de schoenenindustrie om grondig te analyseren wat de effecten zijn van dervingpreventie en hoe het gebruik van bronbeveiliging binnen de sector kan worden gestimuleerd.

Deelnemers waren onder meer Reno, Camper, OAT Systems, American Apparel & Footwaer Association en de ESADE Business School. Organisator was Checkpoint Systems. Gediscussieerd werd over markttrends, de beste standaarden binnen de industrie, data-mining en voorraadoverzicht op basis van RFID binnen gesloten logistieke ketens en EAS bronbeveiligingsmogelijkheden.

Een goed voorbeeld van een toename in bronbeveiligingsinitiatieven is te vinden in Spanje, waar het aantal schoenen met geïntegreerde elektronische artikelbeveiliging het aantal van 100 miljoen is gepasseerd. Bronbeveiliging bij schoenen betreft de integratie van een label in de schoen, dat zich automatisch vernietigt tijdens het dragen. Dankzij deze verborgen manier van beveiligen kunnen schoenen nu per paar in de winkel worden gepresenteerd. Hierdoor kan de consument de schoen aanraken en passen, zonder tussenkomst van een medewerker.