TOP

Exposanten enthousiast over jubileumeditie Kleine Fabriek

Ondanks het barre winterweer heeft de tiende editie van Kleine Fabriek, die op 10 en 11 januari in de Rai in Amsterdam werd gehouden, heeft in totaal 4890 bezoekers getrokken.

De bezoekers werden getrakteerd op een prachtig gedecoreerde beurs met 270 exposanten en 428 merken. Voor de aankleding van de entree was blauw als hoofdkleur gekozen: volgens Bengels-trendwatcher Tineke Igel de belangrijkste basiskleur voor de aankomende winter.

Buitenlandse bezoekers
De exposanten met kinderschoenen waren zeer tevreden over de belangstelling op zondag. Vooral het grote aantal buitenlandse bezoekers vonden zij positief. Hans Snoeker van Storm Kids was met zijn klassieke Britse merk Start-rite voor het eerst aanwezig op de Kleine Fabriek. Ook hij is enthousiast over de kindermodebeurs: “Ik kom volgende editie weer terug.” En hij is niet de enige. Uit een enquête blijkt dat 93 procent van de exposanten van plan is om in juli 2010 opnieuw aan de beurs deel te nemen.

“Mooi platform”
Lucel van den Hoven, ceo Modefabriek: “We willen niet zozeer de grootste zijn, maar wel de leukste kindermodebeurs. Dit seizoen hadden we te maken met een uitzonderlijk hoog verloop. Normaal is 10 procent van ons aanbod nieuw. Ditmaal was dat zo’n 20 procent. Nieuwe gegadigden weten ons te vinden. Daaruit kunnen we opmaken dat we een mooi platform zijn.”

Maandag rustig
Maandag, de tweede beursdag, was het rustiger dan zondag. Wie na de spits vertrok, kwam rond Amsterdam alsnog in de file terecht door de horecavakbeurs Horecava die ook in de RAI plaatsvond en voor lange rijen voor de parkeergarage zorgde.

De zomereditie van Kleine Fabriek is op 4 en 5 juli 2010.