TOP

Femmes du Sud lanceert eigen schoenencollectie

Het Nederlandse vrouwenmodemerk Femmes du Sud maakt deze maand een start met een eigen schoenencollectie. Te beginnen met een leren handgemaakt enkellaarsje in vijf kleuren.

Het was geen vooropgezet plan van Femmes du Sud om met een schoenenlijn te beginnen. Het merk ontwierp een enkellaarsje passend bij de zakelijke collectie en was oorspronkelijk ook alleen bedoeld voor de zogenaamde Business Points waar deze lijn verkocht wordt. Het idee was om het drukbezette, hardwerkende vrouwen makkelijker te maken en bijpassende schoenen aan te bieden. En voor het merk meteen een mooie mogelijkheid om een schoenenlijn te testen.

Goede reacties

Er werd echter zo goed op de schoenen gereageerd dat Femmes du Sud besloot om de laarsjes ook aan de overige verkooppunten aan te bieden. Bij de herfst-wintercollectie 2020-2021 zijn ook andere stijlen en kleuren schoenen toegevoegd. De schoenen passen naadloos bij de kledingcollectie, zowel business als casual. “We geloven namelijk heel erg in een compacte en duurzame collectie voor elk moment”, motiveert het merk. De schoenen zijn handgemaakt en volledig van leer, met een hakhoogte van 7 centimeter. De schoenen zijn in eerste instantie voor de kledingwinkels die Femmes du Sud verkopen, maar het merk staat wel open voor mooie schoenwinkels voor de verkoop.

Femmes du Sud

Het Nederlandse vrouwenmodemerk Femmes du Sud werd in 2012 opgericht door Annemiek Buijs en Karin Vink. Zij begonnen met een accessoirescollectie met tassen, sieraden en shawls, die al snel werd uitgebreid met een kledingcollectie. In de zomer van 2019 werd Femmes du Sud Business gelanceerd, een zakelijke kledinglijn met blazers en broeken. Voor de verkoop van deze lijn zijn er Business Points bij een aantal verkooppunten verspreid over Nederland, waar de zakelijke lijn altijd beschikbaar is in alle maten en kleuren.