TOP

Forse winststijging voor Tod’s in eerste helft 2012

De Tod's Group boekte in het eerste halfjaar van 2012 een winststijging van 13,7 procent naar 74,4 miljoen euro.

De toenemende populariteit van Tod’s schoenen en tassen in de Verenigde Staten heeft mede gezorgd voor deze winststijging. De omzet steeg in de eerste zes maanden van 2012 met 9,8 procent naar 482,5 miljoen euro.

Merken
Onder de Tod’s Group vallen behalve Tod’s zelf ook de merken Hogan, Roger Vivier en Fay. Van de vier labels presteerde Tod’s het beste, met een omzetstijging van 19,4 procent naar 286,2 miljoen euro. De omzetten van Fay en Hogan daalden met respectievelijk 8,1 en 12 procent. Roger Vivier behaalde een omzet van 32,7 miljoen, voor het eerst hoger dan die van het merk Fay.

Schoenen
Binnen Tod’s Group zorgen schoenen voor 56,7 procent van de totaalomzet. Deze categorie genereerde een omzet van 30,6 miljoen euro, een stijging van 11 procent ten opzichte van het eerste halfjaar in 2011. De omzet binnengebracht door accessoires en lederwaren steeg met 14,3 procent naar 83,1 miljoen. Mode presteerde minder goed, Tod’s noteerde bij de kleding een omzetdaling van 6,4 procent.

Markten
Binnen alle geografische markten groeide de omzet voor Tod’s, behalve in thuisland Italië. De omzet van Europa (zonder Italië) steeg met 10 procent, die van Noord-Amerika met 30 procent en de rest van de wereld met 55,6 procent. In Italië daalde de omzet met 12 procent. Redenen van deze daling zijn de economisch onrustige tijden en de inkrimpring van de groothandelsdistributie.

Colosseum
Om de verkoopcijfers in eigen land ook omhoog te krikken, bedacht de mode- en schoenenontwerper van Tod’s, Diego Della Valle, een samenwerking met de stad Rome. Tod’s stelt 25 miljoen euro beschikbaar voor de restauratie van het Italiaanse monument het Colosseum. In ruil daarvoor mag het merk vijftien jaar lang adverteren op de gevel van het amfitheater. Della Valle is met dit sponsorcontract de enige geldschieter van het project en daarom erg waardevol, aldus de burgemeester van Rome.