TOP

Fratelli Rossetti onthult ‘Shoe Talks’ tijdens Milan Fashion Week

Het Italiaanse schoenenmerk Fratelli Rossetti heeft de catwalk betoverd tijdens de Milan Fashion Week met de lancering van hun nieuwe FW24-collectie Shoe Talks. De collectie is geïnspireerd op de typisch Italiaanse gebaren, zoals beschreven door Bruno Munari in "The Fine Art of Italian Hand Gestures: A Vintage Visual Dictionary" en brengt deze karakteristieke elementen over naar de wereld van schoenen.

Beeld: Fratelli Rosetti

Acht schoenontwerpen beschrijven de onuitgesproken taal van de Italiaanse handgebaren: kussen, lopen, dansen, wachten, nadenken, afscheid nemen, geen besluit kunnen nemen en een gentleman zijn. Elke schoen vertelt een verhaal.

In het verlengde van de recente 70e verjaardag begint Shoe talks als een viering van Made in Italy, een waarde die diepgeworteld is in het DNA van het merk en ook terugkomt in de locatie waar het evenement plaatsvindt: de prestigieuze Galleria Vittorio Emanuele II Boutique in het kloppende hart van Milaan.

De Fall/Winter 2024-2025 collectie van Fratelli Rossetti brengt de gebaren tot leven met iconische ontwerpen. De Brera loafer in een tartan versie met kwastjes beeldt het gebaar van ‘kussen’ uit, de Magenta laars vertolkt ‘lopen’ en ‘afscheid nemen’ en de Hobo en Dandy modellen weergeven het gebaar van ‘besluiteloosheid’ en ‘wachten’.

Het verhaal over gebaren wordt aangevuld door nadenken met een van de nieuwe toevoegingen van het seizoen: de Mary Jane met een dubbele riem. Een symbool voor vrouwelijkheid en tijdloze, alledaagse elegantie.

Shoe talks biedt een inzicht in de tradities van Italië, vertaald naar vakmanschap van Fratelli Rossetti en vertegenwoordigt de artistieke interpretatie van de rijke Italiaanse cultuur in de vorm van draagbare kunst.