TOP

Fratelli Rossetti presenteert een nieuw stiksel

Fratelli Rossetti presenteert voor het zomerseizoen '25 een nieuw handgemaakt stiksel, de lettuce leaf trim. Een techniek die stilistisch onderzoek en vakmanschap combineert, met een opvallend serpentine-effect. De draad wordt fijn getrokken om een elegante golfbeweging te creëren, waardoor een unieke dynamische, uitgesproken look ontstaat.

Beelden: Fratelli Rosetti

Het nieuwe stiksel design wordt gebruikt voor de twee iconen van het merk: de Brera loafer met zijn tijdloze kwastjes en de typische La Giusta veterschoen. De Brera, die in 1968 werd gelanceerd en een ware stilistische revolutie betekende, zal verkrijgbaar zijn in vier kleurvarianten: donkerbruin, kaki, beige en grijs; terwijl de La Giusta lace-up verkrijgbaar zal zijn in camel, terracotta en donkerblauw.

Voor deze speciale afwerking wordt er suède gebruikt vanwege zijn zachtheid en sterkte. De fijne kwaliteit van dit materiaal garandeert het grootste comfort, terwijl het ook een geraffineerde en luxueuze touch toevoegt die de stijl van Fratelli Rossetti definieert.

De zool, fijn bewerkt met een gladde boord, is geverfd met de All Over techniek, een speciaal afwerkingsproces waarbij elk detail van de schoen dezelfde kleur krijgt als het bovenwerk. Deze afwerking verbetert de algehele look van de schoen en voegt elegantie en vakmanschap toe.

Fratelli Rossetti heeft in de loop van zijn 70-jarige geschiedenis kleine en grote revoluties in de modewereld teweeg gebracht. Vandaag de dag zet het zijn missie voort door een lange traditie van vakmanschap te combineren met uitgebreid onderzoek naar innovatie, met behoud van de kenmerkende elegantie van het merk. Dankzij het vermogen om eigentijds design en handmatige technieken te combineren, is Fratelli Rossetti een internationale ambassadeur voor Made in Italy en de Italiaanse stijl.