TOP

Genomineerden voor De Gouden Koe 2011 bekend

De genomineerden voor De Gouden Koe 2011 zijn bekendgemaakt.

De genomineerden voor De Gouden Koe 2011 zijn Omoda, P.J. Klerx en Zonen en Durea. Deze nominaties zijn voortgekomen uit de voordracht van een jury van professionals uit de schoenenbranche onder leiding van Ellis Frans. Tot 28 november 2011 zal door een stemming onder de leden de uiteindelijke winnaar bepaald worden.

Deze jaarlijkse onderscheiding van Schoenen- en Ledersociëteit De Langstraat (SeLL) gaat naar een persoon of onderneming, die zich verdienstelijk maakt of heeft gemaakt voor de schoen- en lederindustrie. 

Op donderdag 8 december 2011 zal in Restaurant De Voorste Vennen in Drunen de feestelijke prijsuitreiking plaatsvinden. In 2010 was Loints of Holland de winnaar van De Gouden Koe.

De jury over de genomineerden:

P.J. Klerx & Zn, Waalwijk

Dit van oudsher schoenagenturenbedrijf heeft de stap gewaagd om eigen merken te ontwikkelen en op de markt te brengen. Met de kinderschoenen-merken Red-Rag en Develab steken de ondernemers hun hoofd boven het maaiveld uit en zijn daar, ook in een moeilijke economische tijd, heel succesvol mee.

Omoda
Dit vooruitstrevende detailhandelsbedrijf was de eerste in Nederland, die opviel door een breed aanbod trendy merkschoenen en -tassen online te gaan verkopen. Het prijsbeleid is correct en met succes worden brede marketingcampagnes op televisie, internet en via social media ingezet, die een jong publiek trekken.

Durea
Al vele jaren voert dit familiebedrijf uit Drunen een consistente bedrijfsvoering. Er worden hoogwaardige, comfortabele damesschoenen geleverd, waarbij geen concessies aan kwaliteit of pasvorm worden gedaan. De doorverkoop in de winkels en de service zijn top. Er wordt voortdurend naar vernieuwing gezocht, zowel op product- als op marketinggebied. En de eigenaren nemen  het maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus.

Voorbeeld
Volgens de jury hebben alle drie de genomineerden mogelijkheden gezien om in moeilijke economische tijden door innovatie, ontwikkeling en durf hun bedrijven een nieuwe impuls te geven waardoor ze een voorbeeld voor de markt zijn. Ze hebben kansen gezien, gegrepen en tot een succes gemaakt.