TOP

George Clooney steunt Crocs in moeilijke tijden

Crocs kwam onlangs nog met twee nieuwe collecties, maar het lijkt niet goed te gaan met de schoenenfabrikant. Bestuursvoorzitter John Duerden van Crocs liet analisten weten dat het merk zijn beste tijd wel heeft gehad, aldus The Washington Post.

In een reactie op het artikel in de Wasthington Post zegt algemeen directeur Robin Akeroyd van Crocs Europe zeker te weten dat Crocs een toekomst heeft: “Crocs is here to stay, bovendien is er geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe collecties.”

Ondanks het vertrouwen van Akeroyd in Crocs was er eerder dit jaar sprake van een faillissement van het Amerikaanse moederbedrijf van Crocs. Het bedrijf had een flinke lening staan bij een Californische bank en moest die in april terugbetalen. De bank gaf echter uitstel tot 30 september. Verder daalde de verkoop in het eerste kwartaal van 2009 met 49 procent.

John Duerden liet verder weten dat George Clooney Crocs gaat steunen door de rode plastic klompjes te dragen. In ruil daarvoor wil de acteur kansarme kinderen in Afrika voorzien van Crocs. In de toekomst zal Clooney misschien reclame voor de schoenen maken, zegt Rein Vos, marketing manager van Crocs Benelux in het Algemeen Dagblad.