TOP

Geox toont wederom Patrick Cox-collectie op Micam

Net als vorig jaar toont het Italiaanse schoenenmerk Geox de collectie die stylist Patrick Cox voor het merk maakte tijdens de Micam in Milaan.

De internationale schoenenbeurs Micam Shoe Event vindt plaats tussen 15 en 19 september in Italië. Vorig jaar toonde Geox de eerste collectie die de Canadees-Britse designer had ontworpen tijdens deze beurs en dit jaar kiest het merk voor dezelfde aanpak.

Patrick Cox
De capsulecollectie van Patrick Cox voor Geox bestaat uit veertig modellen en is te vinden in hal 2 van de beurs. De damessandalen en -sneakers zijn voorzien van metalen onderdelen. Verder kenmerken de schoenen zich door details van nikkel en slangenleer. De herenschoenen binnen de collectie hebben een meer fantasierijke militaire uitstraling, met mokassins in een jaren negentig stijl en slangen- en krokodillenmotieven.

Succes
Geox verloor volgens de website Schuhmarkt afgelopen twee jaar aan terrein, maar probeert het tij te keren. Het concern gaat ongeveer 300 winkels openen in Azië en werkt aan het verwerven van een sterkere positie op de Russische markt. Zo hoopt Geox weer aansluiting te kunnen vinden met het vroegere succes.