TOP

Gewapende overval op Stravers Luxe Schoenen in Amsterdam

Stravers Luxe Schoenen op de Overtoom in Amsterdam werd op vrijdag 25 september overvallen door twee gewapende mannen. De daders zijn tot nu toe nog niet opgepakt

De mannen bedreigden en mishandelden het personeel van Stravers en gingen er daarna vandoor met de kluis. De drie medewerkers die aanwezig waren tijdens de overval, werden bedreigd met een vuurwapen.

Overval
De twee mannen gingen rond 18.15 uur Stravers binnen en begonnen met het passen van schoenen. Daarna pakte één van hen zijn pistool en begon met het bedreigen van het personeel. Behalve de medewerkers was ook de eigenaar boven in het pand op het moment van de overval. Ook hij werd bedreigd en hij moest de kluis aanwijzen. De overvallers hadden hun gezicht niet bedekt. Eigenaresse Yvonne Stravers is verontwaardigd. “Dat ze het lef hebben om herkenbaar een overval te plegen. Tegen het personeel zei één van de twee dat de politie hem toch niet kon pakken.”

Afgezet
De daders vluchtten na de overval naar een van de panden in de omgeving. Om de twee in te kunnen rekenen, kamde de politie de buurt uit en zette de Overtoom af. De politie viel in totaal drie panden binnen, maar kon de daders niet vinden. Om 22.00 uur stopte de politie met de zoektocht en kort daarna werd de Overtoom weer vrijgegeven.

Buit
De twee zijn nog steeds voortvluchtig. Yvonne Stravers begrijpt niet hoe ze weg konden komen met die kluis. “Het is een grote, staande kluis die moeilijk op te tillen is. Iemand moet dat toch hebben gezien?” Of de daders buit hebben gemaakt met hun overval is volgens een woordvoerder nog niet bekend.