TOP

Gherardini brengt tassenontwerp Leonardo da Vinci tot leven

Het Italiaanse luxemerk Gherardini liet een ruim vijfhonderd jaar oud tassenontwerp van Leonardo da Vinci produceren.

De kunstenaar Leonardo da Vinci schetste in naar schatting 1497 het ontwerp van de tas Pretiosa. Dertig jaar geleden werden de verschillende tekeningen van dit accessoire ontdekt.

Te koop
In samenwerking met het Museo Ideale Leonardo da Vinci produceerde Gherardini 99 exemplaren van de Pretiosa. Begin maart zijn deze tassen te koop in de winkels van het merk. Gherardini en het Museo Ideale Leonardo da Vinci onthulden de tas vorige week in Florence.

Kunst
Het uiteindelijke ontwerp van de tas kwam tot stand toen wetenschappers verschillende schetsen van Da Vinci bij elkaar voegden. Het resulaat is een tas die net zo goed als kunstwerk door kan gaan. Onder de meest beroemde kunstwerken van Leonardo da Vinci vallen de Mona Lisa en Het Laatste Avondmaal.

Modeaccessoire
Volgens de kunsthistoricus Alessandro Vessozi van het Museo Ideale Leonardo da Vinci zou deze tas niet het enige modeaccessoire zijn dat de Italiaanse kunstenaar ontworpen heeft. Toch noemt hij dit ontwerp uniek, omdat de tas een harmonieuze mix is van schoonheid en functionaliteit.