TOP

Gore-Tex introduceert schoen met Surround-producttechnologie

De Gore-Tex-schoenen met de nieuwe Surround-producttechnologie zullen in het voorjaar en de zomer van 2010 op de markt worden geïntroduceerd. Het afgelopen jaar waren deze schoenen met een 'open' zool alleen in specifieke winkels te vinden.

Volgens Gore-Tex zijn de eerste stijlen met Surround?producttechnologie die al in productie zijn genomen, met succes verkocht in de detailhandel. “Fase één van de introductie bevestigde dat we de juiste strategie hebben gekozen: de schoenen verkopen zeer goed en consumenten begrijpen de zichtbare technologie onmiddellijk,” aldus Christian Langer, wereldwijd verantwoordelijk voor Gore-Tex Footwear. “We hebben bewust gebruik gemaakt van de feedback die we kregen van detailhandelaars, fabrikanten en consumenten om onze communicatie en onze producten voortdurend te blijven verbeteren.”

Partners
In 2009 leverden de merkpartners van Gore, Clarks, Ara en Primigi deze stijlen aan specifieke winkels in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Italië. In het voorjaar van 2010 breidt Gore zijn portfolio van gelicentieerde partners uit met de merken Ara Men, Fretzmen, Högl, Igi&Co en Superfit. Het doel van deze uitbreiding is een breder aanbod aan schoenstijlen met deze Surround-technologie te leveren aan consumenten in heel Europa.

Onderzoek
Al sinds het begin van de jaren ’80 bezit Gore patenten voor technologieën voor ademende zolen. De introductie van de Gore-Tex-Extended Comfort Footwear-producten in 2002 waren het resultaat van jarenlang onderzoek. Volgens het bedrijf hebben laboratoriumtesten en uitgebreide praktijkproeven uitgewezen dat alleen grote openingen in de zool een merkbaar voordeel voor de drager opleveren.