TOP

Haarlemmerdijk in Amsterdam leukste winkelstraat van 2011

Het winkelend publiek heeft de Haarlemmerdijk en de Haarlemmerstraat in Amsterdam uitgeroepen als leukste winkelstraat van 2011. Best Kept Secret in Haarlem is de leukste winkel van 2011.

Met 4413 stemmen hebben de Haarlemmerdijk en Haarlemmerstraat de NLStreets Award voor de leukste winkelstraat gewonnen. De prijs voor de leukste winkel ging met 3873 stemmen naar vrouwenmodewinkel Best Kept Secret in de Gierstraat in Haarlem.

De Gierstraat in Haarlem is volgens de stemmers ook de op één na leukste winkelstraat van Nederland. De derde plaats was voor de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden, die vorig jaar de verkiezing nog won.

De tweede en derde plaats voor de leukste winkels van Nederland zijn voor delicatessenzaak Caulils in Amsterdam en interieurwinkel Inenom in Zoetermeer.

Zelfstandige ondernemers
NLstreets nomineerde drie maanden geleden ruim zeventig winkelstraten verspreid over heel Nederland. Criteria hierbij waren onder meer de diversiteit van het winkelaanbod, de sfeer en uitstraling van de straat, maar vooral ook de aanwezigheid van veel zelfstandige ondernemers.

Het eindoordeel liet NLstreets aan het publiek over. Ruim 30.000 mensen stemden op hun favoriete Nederlandse winkelstraat en de leukste winkel. Eind 2012 kan er opnieuw worden gestemd.

Top 5 winkelstraten van Nederland

  1. Haarlemmerstraat & Haarlemmerdijk (Amsterdam)
  2. Gierstraat (Haarlem)
  3. Kleine Kerkstraat (Leeuwarden)
  4. Beethovenstraat (Amsterdam)
  5. Folkingestraat (Groningen)

Top 5 winkels van Nederland

  1. Best Kept Secret (Haarlem) 
  2. Caulils (Amsterdam)
  3. Inenom (Zoetermeer)
  4. Ariola (Groningen)
  5. Madeleine (Den Haag)