TOP

Handgemaakte Italiaanse schoenen voor Obama

President Barack Obama heeft nieuwe 'made in Italy'-schoenen gekregen. Ze zijn gemaakt door Adriano Stefanelli uit Novara.

Hij maakte eerder ook schoenen voor de huidige en de vorige paus, èn die van de vorge Amerikaanse president. Toen paus Benedictus XVI vorig jaar april op bezoek was in de VS trokken zijn schoenen de aandacht van George Bush. Daarna kreeg ook Bush een mooi paar handgemaakte Stefanelli’s.

De Amerikaanse ambassadeur vroeg Adriano Stefanelli of hij alvast een paar voor de nieuwe president wilde maken. Op dat moment ging Barack Obama aan kop in de peilingen. En Stefanelli ging meteen aan de slag, in afwachting van de officiële inauguratie.
De zwarte veterschoenen hebben een onbehandelde leren zool. Het model is een klassieke francesina. Het is een geschenk voor de nieuwe president. Stefanelli vindt het een eer om schoenen voor wereldleiders te mogen maken. “Ik heb nooit voor het geld gewerkt. Het is voor mij een passie en ik ben blij dat ik iets nuttigs kan doen.” Nu maar hopen dat zijn schoenen net zo’n grote hit worden als de inauguratiekleding van de Obama’s.