TOP

Havaianas gaat meer winkels openen in Europa

Na het openen van een winkel in Barcelona vorig jaar, heeft Havaianas nu aangekondigd dat er binnenkort meer winkels in Europa geopend zullen worden. Het Braziliaanse merk, vooral bekend van de grote collectie slippers, heeft pas een tweede flagship store in Valencia, Spanje geopend. Havaianas verwacht aan het eind van het tweede kwartaal in 2011 ook winkels te openen in Londen, Rome en Parijs.

“In Parijs zijn we nu aan het onderhandelen over de opening van een winkel van 30 tot 40 vierkante meter in de wijk Marais,” vertelt Hervé Pinot, manager van Alpargatas, het bedrijf van Havaianas. “We kiezen altijd A-locaties voor onze winkels, hier komen veel trendsetters en toeristen. De eigen winkels geven ons de kans om al onze verschillende modellen te presenteren.”

Groei
Havaianas wil tussen 2009 en 2014 met 400 procent groeien. Het merk wil zich vooral richten op het uitbreiden van haar franchise netwerk en heeft zich als doel gesteld om in 2011 10 nieuwe winkels te openen. “We willen dit ritme, 10 nieuwe winkelopeningen per jaar in Europa, vasthouden,” zegt Hervé Pinot. “Retail heeft laten zien dat we het hele jaar door goed verkopen. Onze herfst-/winterlijn hebben we een jaar lang via een partner store verkocht.”

Herfst-/wintercollectie
Het merk heeft plannen om voor het komende herfst-/winterseizoen een collectie regelaarzen te lanceren. De collectie zal om te beginnen verkocht worden in Selfridges winkels in Londen, daarna zal de collectie ook in de rest van Europa worden verkocht.

Eigen winkels
Tot nu toe heeft de Alpargatas Group zich vooral gericht op speciaalzaken en warenhuizen voor de verkoop van het Braziliaanse merk. Lente 2012 gaat het bedrijf zelf de markt op in Europa met Havaianas. Over 2010 steeg de verkoop van de Alpartagas Group met 16,2 procent naar 947 miljoen euro, waarvan 261 miljoen uit internationale verkoop.