TOP

Havaianas introduceert andere modellen

Havaianas is al ruim veertig jaar succesvol in het produceren en verkopen van rubberen slippers. Vanaf 2010 brengt het Braziliaanse merk ook espadrilles, sneakers en geweven ballerina's op de markt.

Deze andere modellen zijn niet helemaal nieuw voor Havaianas: het kleine bedrijfje Alpartagas ging in 1907 oorspronkelijk van start als producent van espadrilles. Pas in 1962 maakte het bedrijf haar eerste rubberen slippers en kwam het succes.

Tot nu toe kon het label het zich prima permitteren om alleen slippers aan te bieden, per jaar gaan er ruim 180 miljoen Havaianas over de toonbank. Daarvan worden er 150 miljoen  in Brazilië verkocht. Met de nieuwe modellen zoekt het merk nu meer internationaal succes. Ook in Europa zijn de Havaianas slippers erg populair, maar hier zijn ze maar een aantal maanden per jaar draagbaar. Daar heeft de slipperfabrikant nu handig op ingespeeld.

In februari 2010 lanceert het merk 26 nieuwe modellen op de Europese markt: espadrilles, sneakers en ballerina’s. Bij alle modellen blijft één ding terugkomen: de rubberen zool. De winkelverkoopprijzen liggen tussen de 30 en 60 euro.

In Nederland wordt Havaianas gedistribueerd door Les Mar Fashion, e-mail: info@lesmar.nl, tel. 071-5125678.