TOP

Hengst Footwear is terug: familiebedrijf maakt doorstart als Hengst Groep BV

Hengst Footwear maakt een doorstart na het faillissement van februari. De activiteiten worden in afgeslankte vorm en onder een nieuwe naam voortgezet.

Foto: archief Schoenvisie

De laatste hordes voor de doorstart werden begin mei genomen, meldt het familiebedrijf uit Steenwijk in een persbericht. Hengst Footwear heeft de activiteiten per 2 mei 2022 hervat onder een nieuwe naam, Hengst Groep BV, en grotendeels met hetzelfde team. “Het merendeel van de personeelsleden is ons trouw gebleven; zij hebben mede bijgedragen aan het inrichten van de nieuwe organisatie”, aldus het bedrijf. “De Hengst Groep gaat in galop verder.”

Verder in afgeslankte vorm

De Hengst Groep gaat in afgeslankte vorm door. Het schoenenbedrijf gaat zich nadrukkelijk focussen op het vrijetijdssegment en zal daarnaast compacte comfortcollecties voor mannen en vrouwen gaan aanbieden. Die worden voor het eerst weer gepresenteerd op de Expo Riva Schuh in Riva del Garda. Voor zomer 2023 én winter 2022-2023, laatstgenoemde voor levering op korte termijn.

Slachtoffer van corona

Hengst Footwear werd begin februari failliet verklaard. Het bedrijf vroeg het faillissement zelf aan. Hengst is gespecialiseerd in schoenen, verpakkingen en displays en produceert zijn collecties in Azië, waar de onderneming een kantoor heeft. De ‘aanhoudende negatieve effecten’ van corona en de extreem gestegen tarieven voor de zeevracht maakten de situatie destijds onhoudbaar, zei mede-eigenaar Karen Hengst daar ten tijde van het faillissement over. “Onze liquiditeitspositie werd zodanig onder druk gezet dat het, ondanks herhaaldelijke financiële injecties,  niet mogelijk was om het bedrijf voort te zetten.” Achter de schermen werd al wel gesproken over een doorstart.