TOP

Henk van Kessel 50 jaar in de schoendetailhandel

Op 22 augustus was Henk van Kessel precies 50 jaar werkzaam in de schoendetailhandel.

Hij startte in de Amsterdamse winkels van zijn vader en sinds 1978 heeft hij zijn eigen zaak in Weesp.

Van Kessel (67) – gewaardeerd en actief lid van Garant – heeft zijn gouden jubileum in huiselijke kring gevierd. “Mijn vrouw heeft een grote taart laten maken met een foto erop en samen met de kinderen en kleinkinderen hebben we getoast.”

Gedurende de afgelopen halve eeuw heeft hij alle inkoopboeken bewaard. Honderd in getal. Met foto’s. Hij haalt graag herinneringen op: “Eigenlijk wilde ik naar de kweekschool om onderwijzer te worden. Mijn vader zei echter: dat is vaste armoe voor het leven. In het bedrijfsleven kun je het goed hebben, mits je er alles voor geeft.”

Goede boterham
Van Kessel geeft grif toe, dat zijn vader gelijk had voor wat dat laatste betreft. “Ik heb er een goede boterham aan. Afgelopen juni/juli hebben we prima verkocht en over alles, inclusief de afprijzingen, een calculatie van 2.0 gerealiseerd.” De cijferaar komt om de hoek kijken. Hij lacht. Vindt getallen leuk. Helpt er collega’s ook wel eens mee. Van Kessel houdt nu eenmaal van zijn bezigheden als ondernemer en van de schoenenbranche. “Tja, dan komt er een moment dat je je afvraagt: wanneer moet ik stoppen? Mijn zaak is over te nemen, maar haast heb ik niet…”

Een uitgebreid interview met Henk van Kessel leest u in Schoenvisie 7, die eind augustus/ begin september verschijnt.