TOP

Jimmy Choo komt met sneakercollectie

Het luxe schoenenmerk Jimmy Choo brengt naast pumps, nu ook een sneakercollectie uit. Voor de pre-fall 2010 collectie lanceert het merk acht comfortabele modellen. Ook is de ontwerper zelf in het nieuws.

Volgens de Britse Elle wil Jimmy Choo laten zien meer in zijn mars te hebben dan het ontwerpen van hoge hakken. Eerder maakte het merk bekend samen met Ugg Australia een collectie te ontwerpen.

De nieuwe sneakers zijn in verschillende materialen verkrijgbaar, zoals suède en slangenleer met gouden details. Het merk brengt in totaal acht modellen uit. De prijzen liggen tussen de 350,- en 460,- euro. 

Gratis slippers
Daarnaast kwam de iconische schoenenontwerper zelf ook in het nieuws naar aanleiding van een interview met de Buckinghamshire Advertiser. Daarin vertelt hij dat hij thuis het liefst gratis slippers draagt die hij tijdens zijn vluchten met Malaysia Airlines verzamelt. Ook heeft hij kritiek op mannen die weigeren langzamer te lopen wanneer hun vrouw op hoge hakken loopt.

Comfort vs. hoge hakken
Op de vraag of hij zelf wel eens hakken draagt, antwoordt Choo dat hij hoge hakken draagt als hij op stap gaat: “Alle Engelsen zijn langer dan ik.” Toch twijfelt hij wel als hij moet kiezen tussen comfortabele en mooie schoenen. “Allereerst moeten je voeten comfortabel aanvoelen in de schoenen, maar mooie schoenen zijn ook heel belangrijk. In de jaren ’70 werden schoenen niet gefotografeerd. Nu zijn ook schoenen en accessoires belangrijk,” zegt hij.