TOP

Jimmy Choo onderhandelt over verkoop

De eigenaren van het luxe schoenenlabel Jimmy Choo zijn van plan om het bedrijf te gaan verkopen. Het bedrijf verwacht er 500 miljoen Britse pond mee te verdienen.

De eigenaren van Jimmy Choo zijn momenteel met verschillende banken in gesprek over een strategisch plan. Volgens medewerkers zullen de aandeelhouders eind deze zomer een adviseur aanwijzen die gaat helpen bij de verkoop.

100 miljoen dollar
Tamara Mellon, directeur en aandeelhouder van het schoenenmerk, houdt aan de verkoop van Jimmy Choo waarschijnlijk 100 miljoen Britse pond over (bijna 120 miljoen euro). De 43-jarige zakenvrouw bezit een vijfde deel van het bedrijf.

Jimmy Choo
Het bedrijf is in 1996 opgericht door Jimmy Choo en Tamara Mellon. Mellon was eerder  bevriend geraakt met de schoenenontwerper uit Maleisië en heeft ervoor gezorgd dat zijn handgemaakte ontwerpen bij het grote publiek bekend werden.

Choo is in 2001 uit de directie van het bedrijf gestapt met zijn eigen bedrijf Phoenix Equity Partners, waar zijn bedrijf 9 miljoen dollar aan overhield. In 2007 heeft Mellon een meerderheidsbelang in het bedrijf gekregen van ongeveer 18 procent.