TOP

Jimmy Choo werkt samen met Aids Foundation

Schoenmerk Jimmy Choo gaat samenwerken met The Elton John Aids Foundation. Met het project PEP wordt geld ingezameld voor een opvangtehuis in Zuid-Afrika.

Het project PEP by Jimmy Choo bestaat uit een collectie schoenen, tassen en accessoires met een punkmotief. De producten zijn vanaf november te koop in de Jimmy Choo-winkels. De prijzen liggen tussen de 55 euro en 695 euro. 25 procent van de opbrengst gaat naar de Elton John Aids Foundation.

Prijs
Aan het project zit ook een prijs gekoppeld onder de naam ‘You your shoes and 72’. Het getal staat voor het aantal uur waarbinnen een vrouw zich moet laten behandelen tegen aids na een verkrachting. Mensen krijgen van Jimmy Choo de opdracht om een foto van zichzelf te laten maken, waarin zij hun visie op ‘You your shoes and 72’ moeten weergeven. De winnares wint zeven paar schoenen en twee tassen.

Opvangtehuis
Opvangtehuis Simelela in Zuid-Afrika is in 2008 opgezet om slachtoffers van seksueel misbruik direct te kunnen behandelen met PEP-medicatie (post exposure profylaxis). Het tehuis wordt gesteund door de Aids Foundation.