TOP

Kijken: dit is de Spongebob-collectie van Marlou Breuls en Laauw

Zo heb je Spongebob Squarepants nog nooit gezien: modeontwerper Marlou Breuls en tassenmerk Laauw lanceren in samenwerking met Nickelodeon een collectie in het teken van de populaire gele spons.

Het is niet de eerste keer dat de Amsterdamse modeontwerper Marlou Breuls zich door Spongebob laat inspireren. In 2019 opende ze de Amsterdam Fashion Week met een Spongebob-couturecollectie – The Icon Collection – ter ere van het 20-jarig bestaan van de cartoon. Die collectie bestond naast bijzondere outfits uit een aantal opvallende, goed ontvangen tassen. Daarop ging Breuls op zoek naar een partner die haar ontworpen zou kunnen recreëren, maar dan voor een breder publiek. Voorwaarde was dat de items een volwassen uitstraling moesten hebben, laat Laauw weten in een persbericht. “De achterliggende gedachte: de 90s kids gave grown up, but still love the nostalgia.”

Plankton en Mr. Krabs

Het resultaat is een serie van acht tassen in zwart, grijs, bruin en natuurlijk geel. De ontwerpen bevatten elementen uit The Icon Collection, zoals de gele stippen en cartoonhandjes, en hebben namen als ‘Plankton’ en ‘Mr Krabs’. Er is ook een vierkante tas met geribbelde uiteinden, die precies dezelfde vorm als Spongebob heeft. De tassencollectie is verkrijgbaar via de webshop van Laauw. De prijzen liggen tussen 129 en 249 euro.  

De campagnefoto’s werden – heel toepasselijk – in een aquarium geschoten. Bekijk de Spongebob x Marlou Breuls x Laauw-collectie hier:

Beeld: Marlou Breuls x Laauw