TOP

Kijken: oud en nieuw werk van schoenenlegende Jan Jansen op de catwalk in Londen

De London Fashion Week had van 17 tot en met 21 februari een Hollands tintje. De ontwerpen van schoenenicoon Jan Jansen waren op de catwalk te zien, als onderdeel van de show van Feben voor winter 2023-2024.

Foto’s: Feben

Dat Feben samenwerkt met Jan Jansen, is geen verrassing: de Brits-Ethiopische modeontwerper is al jaren fan van zijn werk en een groot verzamelaar van zijn schoenen. Voor haar catwalkshow tijdens de London Fashion Week, Scales, maakte ze de looks af met een mix van archiefstukken en nieuwe stijlen. Zo kwam de welbekende bamboeschoen (die eigenlijk van rotan is) voorbij en gaf zangeres Jorja Smith tijdens de show een optreden op hoge hakken uit de huidige wintercollectie.

‘Ideaal podium’

De samenwerking met Feben bood een ‘ideaal podium’ om het werk van de inmiddels 81 jaar oude schoenenontwerper en de geschiedenis van het gelijknamige label te laten zien, stelt merkeigenaar Hooijer Footwear Group in een persbericht. En het blijft niet bij deze eenmalige showcase alleen; een Jan Jansen x Feben-schoenencollectie is in de maak.

Voor fans

De Hooijer Footwear Group is sinds twee jaar eigenaar van het merk en bracht het voor zomer 2022 terug op de markt als Jan Jansen Amsterdam. Jansen is nog altijd bij de ontwikkeling van nieuwe collecties betrokken. Ook de historische collectie van de schoenenontwerper is in Hooijers bezit. Een deel wordt later dit jaar te koop aangeboden voor fans.

Kijk hier voor alle looks van Feben x Jan Jansen voor winter 2023-2024.