TOP

Kinderkleding: wat is er ingekocht?

Het inkoopseizoen voor lente/zomer 2010 is gestart. Bij de inkoop is het handig om te weten wat er door detaillisten aan kinderkleding is ingekocht.

Uit de gesprekken met verschillende winkeliers blijken direct een aantal trends. Zo zijn voor komende zomer harembroeken, tuniekjes en de kleur lila erg populair voor meisjes. Voor jongens verandert er niet veel. Baggy broeken blijven een hot item, hoewel sommige winkels ook voorzichtig proberen de wat smallere versie te introduceren. Merken die veel worden ingekocht zijn: Scotch & Soda, IKKS, Bengh en Vingino.

Minnakshi Badrising van Yes Kids in Bussum vertelt: “We hebben voor komende zomer vooral veel donkere driekwart jeans ingekocht. Voor meisjes hebben we harembroeken in zijde, jersey en katoen. Daarnaast zie je voor meisjes nog steeds veel tuniekjes, alleen worden ze volgende zomer gecombineerd met een driekwart spijkerbroek in plaats van leggings. Voor jongens houden we het simpel: een leuk shirt, met bijvoorbeeld een cartoon, printje of ruitje, en een broek. Heel stoer op een nette manier.”

Ko & Flo
in Oosterhout gaat nog wel veel leggings inkopen: “Tuniekjes blijven komende zomer en ze zijn leuk te combineren met jeansleggings. Maar we kopen ook nog veel jersey-leggings in,” vertelt Katja de Bot van Ko en Flo. “De harembroeken zijn ook erg in opkomst voor meiden, volgende zomer heeft iedereen ze. Voor jongens gaan we heel veel jeans inkopen, niet alleen broeken maar ook jackjes. Ze hebben volgende zomer niets anders dan jeans aan. We hebben weinig donkere jeans ingekocht. Je ziet veel gebleekte broeken met dichtgemaakte gaten. En we gaan terug naar de skinny jeans voor meisjes en de smalle pijp voor jongens. We hebben maar een paar boyfriend-jeans in onze volgende zomercollectie. De shirts voor jongens moeten aansluiten en de broeken zijn van boven baggy met onder een smalle pijp en gekreukte, vintage wassingen. Naast de kleuren paars en wit wordt het een kleurrijke zomer.”

Ook Pien Pelmelay van Tokkelientje in Leiden voorziet een kleurige zomer: “De jongetjes mogen volgende zomer vrolijker gekleed gaan in allerlei felle kleurtjes. Voor meisjes zijn de basiskleuren poedertinten en kobalt met rood en wit in retroprint. Waar we verder op letten met inkopen voor volgende zomer zijn stoffen, jeans moeten dan bijvoorbeeld lekker soepel zijn. Qua jeans hebben we vooral veel gebleekte shorts ingekocht. Voor meisjes hebben we volgende zomer veel broeken zoals de harembroek en de boyfriendpants. Ik zou ook graag jumpsuits inkopen, maar ik heb nog geen leuke gezien. Rokjes doen het in ieder geval niet goed, tuniekjes blijven wel. Bij jongens vind ik een smalle afgezakte broek erg mooi, helaas vinden ze dit zelf vaak niet fijn zitten, dus blijven baggy broeken in.”

Franciska Nagelsmit van Dudes & Diva’s in Haarlem verkoopt juist alleen maar smalle broeken voor jongens:  “Ik heb nooit meegedaan aan die oversized trend, smal verkoopt gewoon goed. Net zoals voor meisjes nog steeds leggings en tuniekjes goed gaan. Daarnaast ga ik voor de meiden veel harembroeken in tricot, jumpsuits en boyfriend jeans inkopen. Voor jeans valt me op dat gebleekt eindelijk populairder wordt. Ik heb ze al langer in de winkel, maar tot nu toe liepen gebleekte jeans jammer genoeg niet echt. Ik hou persoonlijk namelijk helemaal niet van donkere jeans. Qua kleur zien we volgende zomer vooral donkerblauw, paars, rood en groen.”

Naast kleding kopen drie van de vier winkels ook een klein assortiment schoenen in, dat vooral zal bestaan uit Converse-gympies en Havaianas-slippers.