TOP

Komende GDS segmenteert verder

De komende GDS, die van 12 tot 14 maart in Düsseldorf wordt gehouden, wordt qua structuur verder ge-'finetuned'.

Kregen de afgelopen keren de lifestyle-segmenten al een steeds nadrukkelijker eigen plaats, nu krijgt het segment Prime Square in hal 4 een facelift. Hierbij worden de concepten Upper Style en Prime Square gebundeld onder de noemer Area Prime² (Prime Squared).

Er zijn straks, naast een individuele Upper Style zone, nog maar twee concepten voor hoogwaardige, moderne collecties, namelijk de White Cubes Area met trendsettende en progressieve high fashion schoenen en Prime² met merken die eigentijds design combineren met traditioneel handwerk. De structuur in hal 4 wordt zo nog overzichtelijker, zegt GDS-directeur Kirstin Deutelmoser. Er komt bij de entree ook een speciale receptiebalie, waar inkopers worden ontvangen, maar in tegenstelling tot de White Cubes is deze hal, waar ook een nieuw standbouwsysteem wordt toegepast,vrij toegankelijk.

Parallel aan de GDS wordt weer de Global Shoes georganiseerd in de hallen 8a en 8b. In maart worden in totaal 1145 exposanten uit 42 landen verwacht, die hun collecties voor herfst/winter 2010-2011 presenteren.