TOP

Louis Vuitton klaagt Warner Bros aan

Het Franse modehuis Louis Vuitton heeft een rechtszaak aangespannen tegen filmstudio Warner Bros. Volgens het luxemerk wordt in de populaire komedie The Hangover II van de filmproducent de handel in namaaktassen gepromoot.

In één van de filmscènes wordt de nep-Louis Vuitton-tas van acteur Zach Galifianakis bijna gestolen. Hij roept: “”Be careful, that is … that is a Lewis Vuitton.”

Het modehuis vreest nu dat dit een populaire uitspraak wordt en dat daardoor de handel in replica’s normaal gevonden wordt. De scène uit The Hangover II zorgt volgens Louis Vuitton bij consumenten ook voor verwarring over de illegaliteit van nephandel.

Schadevergoeding
The Hangover II heeft 445 miljoen euro opgebracht. Louis Vuitton eist een schadevergoeding van de filmproducent. Het tassenmerk wil ook dat de bewuste scène van de dvd wordt verwijderd. Warner Bros onthoudt zich van commentaar.

Nog een rechtszaak
Louis Vuitton is tevens in een rechtszaak verwikkeld met het Chinees-Amerikaanse bedrijf Diophy dat de desbetreffende namaak-tas zou hebben gemaakt. Het modehuis wil voorkomen dat de neptassen in de Verenigde Staten verkocht zullen worden.