TOP

‘Mannen haten Ugg-laarzen’

Veel vrouwen mogen dan wel dol zijn op de comfortabele schapenvachtlaarzen, zoals die van Ugg Australia, maar de meeste mannen verafschuwen deze trend. Welke andere mode-items worden door mannen gehaat?

Het Vlaamse Nieuwsblad legde een mannenpanel een aantal mode-items voor. In deze kledingstukken zien mannen vrouwen liever nooit meer:

1. Unaniem en met stip op één verkozen tot allerlijkste trend: de schapenvachtlaarzen van Ugg Australia en alle soortgelijke modellen. ‘Lomp’ en ‘olifantenpoten’ zijn de meest positieve bewoordingen…
2. Ook de sleehak wordt door mannen niet gewaardeerd. Volgens de meeste mannen vervormen ze een vrouwenvoet.
3. Mannen willen vrouwelijke vormen zien en vinden boyfriend-jeans en chino’s dan ook helemaal niet aantrekkelijk.
4. Volgens trendwatchers zijn capes de nieuwe jassen, maar mannen worden niet bepaald warm van wat ze ‘een poncho’ noemen.
5. Een (nep-)bontkraagje kan nog net, maar een hele bontjas vinden mannen gemeen.
6. Het ‘mix and don’t match’-principe waarbij verschillende prints gecombineerd worden? Vrouwen vinden het prachtig, voor mannen is het alsof iemand zich in het donker heeft aangekleed.
7. De seventiesbroeken met hoge taille en olifantenpijpen. Oudere mannen vinden ze passé, jongere mannen associëren ze met hun moeder.
8. Truien die vrouwen als ‘oversized’ en best wel hip zien, zijn voor mannen eenvoudigweg ’te groot’.
9. Hij houdt niet van fluorkleuren, nudekleuren en roze. Fluor is te opvallend, nude maakt je te bleek en roze vinden ze lelijk.
10. Hoge hakken? Prachtig, mits vrouwen er wel op kunnen lopen, want struikelend maken vrouwen weinig indruk op het andere  geslacht.