TOP

Mannenlabel British Indigo lanceert schoenenlijn

Het mannenlabel British Indigo lanceert een schoenenlijn voor najaar/winter 2012-2013. The Velvet Factory heeft een licentieovereenkomst getekend om de schoenen te ontwikkelen en te produceren.

Roderick Muller van British Indigo wil een volledig lifestyle label neerzetten, met naast kleding ook schoenen en accessoires. De eerste stap is de lancering van een eigen schoenenlijn. Freddy Dreesens van The Velvet Factory zegt over de samenwerking: “We voelden gelijk aan waar we samen heen wilden.”

De schoenencollectie wordt op dit moment ontwikkeld en bestaat uit twee hoofdgroepen die aansluiten bij de kleding van British Indigo. De stoere city modellen passen bij ‘Heritage Indigo’ en de geklede schoenen zullen goed aansluiten op de ‘Serious Indigo’-stijl.

Schoenenspeciaalzaken
Vanaf januari 2012 zal het sales team van Elshof de schoenen introduceren bij hun bestaande klanten in de kledingbranche. The Velvet Factory is verantwoordelijk voor de verkoop  aan de schoenenspeciaalzaken in België via de showrooms in Heusden-Zolder en in de Trade Mart in Brussel. In Nederland wordt de schoenencollectie via een agentuur verkocht.

The Velvet Factory
Het Belgische bedrijf The Velvet Factory ontwikkelt en verkoopt sinds 2000 herenschoenen voor kledingmerken als Olivier Strelli. De productie vindt in Italië en Portugal plaats. Daarnaast is The Velvet Factory ook als agent voor Nederlandse kinderschoenmerken.

Over British Indigo
Het kledingmerk British Indigo richt zich op de jonge, zelfbewuste man tussen de dertig en veertig jaar. Deze man houdt van stijlvolle kleding met een Italiaanse snit, gecombineerd met een stoere denim; ook wel ‘young formal’ genoemd.