TOP

Marc Jacobs lijmt schoenen aan modellenvoeten vast

Ontwerper Marc Jacobs hield er voor zijn show in New York wel een hele aparte manier op na om ervoor te zorgen dat zijn modellen niet vielen terwijl ze over de catwalk liepen.

Volgens de niet altijd even betrouwbare website van de Daily Mail lijmde Marc Jacobs de schoenen uit zijn Spring/Summer 2012 collectie vast aan de voeten van de modellen. Op die manier zouden ze de schoenen in ieder geval niet verliezen.

Aandacht
Het verlies van een schoen op de catwalk zorgt vaak voor valpartijen onder de modellen. Het gevolg hiervan is dat de pers het alleen nog maar heeft over het uitglijdende model, in plaats van aandacht te hebben voor de collectie. Dat overkwam de Amerikaanse ontwerper al eerder, toen tijdens een modeshow van Marc by Marc Jacobs in 2010 een model keihard onderuit ging.

Louis Vuitton
Ook bij de shows van Louis Vuitton, het modehuis waar Jacobs creatief directeur is, zou hij dezelfde techniek toegepast hebben. En met succes: waar het model Lindsey Wixson bij Versace viel, bleven tijdens de Louis Vuitton-show in Parijs alle modellen netjes met beide benen op de grond.

Gerucht
Of het verhaal van de lijm waar is, kunnen alleen de modellen bevestigen. En die zullen niet klagen over werkgevers als Marc Jacobs, want volgend jaar willen ze gewoon weer meelopen in de show van Louis Vuitton. Met of zonder vastgelijmde voeten.