TOP

Materialenbeurs voor de lederwarenbranche

Op zaterdag 15 januari 2011 organiseert Feetbag, de Nederlandse vakvereniging van ontwerpers en makers van tassen en schoenen, in Boxtel een materialenbeurs.

Tijdens de vijfde Feetbag-materialenbeurs kunnen bedrijven en particulieren (rest)partijen aanschaffen. Het betreft specifiek materialen voor de tassen- en schoenenbranche waaronder: tassen- en schoenenleder, exotisch- en kledingleder, fournituren voor tassen en schoenen, machines en gereedschappen, garens, leesten, hakken en zoolmateriaal.

Er zijn zo’n dertig standhouders uit de lederbranche aanwezig. Ook vinden er tijdens de beurs een aantal presentaties en workshops plaats, onder andere: bedrijfslogo’s op leer stempelen, vervormen van leer door hitte, boombladeren maken, kledingleer verwerken,een  presentatie van de nieuwe cursus ‘Verwerken van Exotisch leer’ en een presentatie van de cursus ‘Weven met leer’.

Behoud van het lederambacht
De vereniging Feetbag zet zich in voor het behoud van het lederambacht in Nederland en stimuleert de hedendaagse ontwikkelingen op dit vakgebied. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met overheden, onderwijsinstellingen en aanverwante brancheverenigingen. De leden van Feetbag ontwerpen en vervaardigen handgemaakte schoenen, tassen en kleinlederwaren. Zij maken enkele stuks of kleine series.

Begin 2011 wordt de nieuwe website van de vereniging Feetbag gelanceerd in samenwerking met de Bond van Kleermakers (BVK) en de Nederlandse Hoedenvereniging (NHV).

Nieuwe locatie
Dit jaar vindt de beurs op een nieuwe locatie plaats: in het pand van de opleiding SintLucas te Boxtel.

Adres:
Sint Lucas
De Burgakker 17
5281CH Boxtel

De entree is gratis voor leden en € 5,- voor niet leden.
Openingstijden: 10.00-14.00 uur.
Meer informatie vindt u op de website.