TOP

Mexx-eigenaren winnen Brabantse ondernemersprijs

Mexx heeft op 4 november de trofee voor ‘Beste Ondernemers Visie’ gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks door ondernemersvereniging JCI Hart van Brabant uitgereikt onder bedrijven uit Midden-Brabant.

Foto’s: JCI Hart van Brabant

Ferry Helmer en Ron Janssen, eigenaren van RNF Group (het moederbedrijf van Mexx, red.), omschrijven het winnen van de BOV-trofee als een kroon op 25 jaar ondernemerschap. “We beschouwen het als een oeuvreprijs”, laten ze weten in een persbericht. Naast Mexx is RNF Group eigenaar van de merken Fred de la Bretoniere, Shabbies Amsterdam, DFNS, Palpare en Mezaldi. Ook Ferro Footwear, Sportconcept en Sporttrading vallen onder de holding.

Net jagen

“Het ondernemerschap is net jagen”, zeggen de twee over de groei van RNF. “Een continue jacht naar bewijslevering van je visie in relatie tot je vermeende capaciteiten. Je moet bestand zijn tegen druk, bereid zijn om risico’s te nemen en continue en op elk vlak beslissingen nemen die verregaande consequenties kunnen hebben. Dat hebben wij volgens de jury kennelijk allemaal goed gedaan.” Organisator JCI Hart van Brabant reikte de BOV-trofee op 4 november voor de 21e keer uit. Bedrijven worden getoetst aan een bepaald thema, dit keer was dat ‘van betekenis’.