TOP

Modebeurs Plein 13 een week verzet

Plein 13 is een week verzet en vindt nu plaats op 2 en 3 augustus. In eerste instantie zou het inkoopevent in het World Fashion Centre plaatsvinden op 25 en 26 juli, tegelijk met de Modefabriek.

“We hebben Plein 13 een week verzet op verzoek van een groot aantal vrouwenmodemerken, die in het oorspronkelijk geplande weekend verplichtingen hebben op de CPD”, licht WFC-directeur Edwin Denekamp de verschuiving toe. “We hebben dat afgewogen tegen het belang om Plein 13 tegelijk te laten plaatsvinden met de Modefabriek zoals gepland, maar we hebben in overleg met de merken besloten dat het belang van het niet samenvallen met de CPD toch zwaarder weegt.”

Plein 13 is een tweedaags mode-evenement in het World Fashion Centre en de omringende confectiecentra Fashion House, Berghaus Plaza en Modrôme. Tijdens Plein 13 zijn veel showrooms in de confectiecentra open en zijn er modeshows en trendpresentaties. Het is nog niet zeker of er daarnaast weer een beurs is in het beursplaza van het WFC. Denekamp: “We bieden ook deze keer weer mogelijkheden voor merken van buiten om hun nieuwe collectie te laten zien, maar we moeten nog kijken op welke manier. Dat hoeft niet persé in het beursplaza, maar kan bijvoorbeeld ook in andere algemene ruimtes in het centrum, wat de loop naar de showrooms weer ten goede komt. Eind juni hopen we het programma rond te hebben en de deelnemerslijst bekend te kunnen maken.”

Dit wordt de tweede editie van Plein 13. Naar de eerste editie in januari kwamen ruim 1000 bezoekers.